[column_wrap]
[column_one_third]

Gespreksonderwerpen & Boeken

 

Gespreksonderwerpen

We hebben het over de oerknal: het ontstaan van het heelal, de werelddelen en het leven, de evolutietheorie en diverse scheppingsverhalen die daarover gaan. Wat spreekt u aan in deze onderwerpen? Welk scheppingsverhaal past bij uw geloof of levensovertuiging? Zijn er scheppingsverhalen die u heel bijzonder vindt?

 

Boeken

Moonbird

Dunbar, Joyce

Orla is een aards prinsje dat door een maanbel van het maankind de geluiden om hem heen niet kan horen. Van de maanvogel leert hij te praten met zijn handen en te luisteren met zijn ogen, maar zijn ouders, de koning en koningin, kunnen en willen hem niet begrijpen. Pas als de hele wereld omringd wordt door een maanbel, begrijpen ze Orla en het magische lied van de maanvogel over de wereld en het heelal…

Scheppingsverhalen Uit Alle Windstreken

Mayo, M & Brierley, Louise

Scheppingsmythen uit verschillende culturen van Ghana, de Noord-Amerikaanse Indianen, Oceaniƫ, Guinea, Groenland, Australiƫ, Scandinaviƫ, Mozambique en Latijns-Amerika.

 

Het Heelal

Wernsing-Bottmeyer, Barbara

Je hebt vast wel eens in een wolkeloze nacht naar de schitterende sterren en de maan aan de hemel gekeken. Dit boek, Het Heelal, neemt je mee op een spannende ontdekkingsreis door de nachtelijke hemel.

 

[/column_one_third]
[column_one_third]

Films & Spellen

http://www.minipret.nl/spel/Cyberkids-klokken.html

http://www.leerspellen.nl/spel/884/Orbitrunner.html

[/column_one_third]
[column_one_third]

Uitjes

E-Nemo

NEMO is het grootste science center van Nederland. Voor iedereen die nieuwsgierig is! Vijf verdiepingen vol spannende, leuke doe- en ontdekdingen. Alles in NEMO heeft te maken met wetenschap en technologie. Tentoonstellingen & films en in alle korte vakanties ook theatervoorstellingen, workshops en demonstraties. Je ruikt, hoort, voelt en ziet hoe de wereld werkt. Na je bezoek aan NEMO weet je waarom bruggen zo sterk zijn, hoe je er over dertig jaar uitziet, waarom je zoveel op je ouders lijkt, hoe je water zuivert, wat er gebeurt als je zoent, hoe bliksem en satellieten werken en nog veel meer. Slim dus, zo’n dagje NEMO!

http://www.e-nemo.nl/

 

Museon

Vergaap je aan een enorm skelet van een giraffe, ontdek waarom planten voor ons onmisbaar zijn of maak kennis met de Polen. Tijdens een bezoek aan het Museon in Den Haag leer je van alles over natuur, cultuur en geschiedenis. Ontdek het verhaal van de wereld, vanaf de oerknal tot aan de moderne tijden van nu.

http://www.museon.nl/

 

Naturalis

Een achttien meter lange dinosaurus, een wolharig mammoet, een reuzenkrab; in Naturalis in Leiden genieten jong en oud van de natuur. Meer dan 10.000 echte dieren, planten, stenen en fossielen vertellen in het museum het verhaal van onze planeet. De vaste en tijdelijke tentoonstellingen, lezingen, live preparaties, quizzen en activiteiten maken van een bezoek telkens weer een avontuur. Een leuke en leuke leerzame verjaardag vier je in Naturalis! Ga bijvoorbeeld op Dinojacht of ontdek de gekste dieren in het Vreemde Beestenfeest.

http://www.naturalis.nl/

[/column_one_third]
[/column_wrap]